> (nlE)Htmlles > Evenement*HTMLLES .:Digitales2004:.
         
[Me nu].... .     ..

[ Home ] [ News ]
[
info@digitales-online.org]

    .   [fr]
[ Intro ]
Bruxelles
[ Contenu ]

• (fr )Ateliers
• (fr )Forums & démos d'outils

Anvers
[ Contenu ]

• (frA)Forums
• (frA)Visites
• (frA)Workshops

Evénements

• (frE)Best Work Place
• (frE)Htmlles
• (frE)Soirée ADA
• (frE)Symposium Gender & ICT

        [nl]

[ Inleiding]
Brussel

[ Inhoud ]

• (nl )Gedachtenwisselingen/Forums
• (nl )Workshops


Antwerpen
[
Inhoud ]

• (nlA)Gedachtenwisselingen/Forums
• (nlA)Rondleidingen
• (nlA)Workshops


Evenementen

• (nlE)ADA avond
• (nlE)Best Work Place
• (nlE)Htmlles
• (nlE)Symposium Gender & IT

        [en]

[ Intro ]
[ Contents ]

• (eng )Forums
• (eng )Workshops


Events

• (engE) Best Work Place
• (engE)ADA evening
• (engE)HTMlles
• (engE)Symposium Gender & ICT

        [Agenda]

• 20/01
• 21/01
• 22/01
• 23/01

Bruxelles >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]
etat des lieux - inventaris - inventory [ planning (.doc) ]

Antwerpen >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]


Bruxelles
[ Agenda. pdf ]
Antwerpen [ Agenda. pdf ]


Bruxelles [ digitales. pdf (658K) ]
Antwerpen [ atel. pdf (485K) ]


.  

[ Partenaires / Partners ]

[ Qui-Wie-Who ]

[ Liens-Links ]

[ Chercher / Zoeken / Search ]

 

For the web site:nicolelenoir: nicolelenoir@interface3.be
& laurence rassel: info@constantvzw.com
and for the inscriptions :sylvia@interface3.be
sylvia bantuelle

Digitales est un projet du réseau belge ADA / De digitale ontmoetingen kaderen in het Belgisch ADA netwerk / The Digitales project is part of the ADA Belgian network

> (nlE)Htmlles > Evenement*HTMLLES

.: Evenement*HTMLLES :.

20/01 tot 23/01 –IF3- voorstellingen en tentoonstellingen
23/01 – Concerten/performances -Association 29rue blanche Mouvements de Femmes-20u
///web/// Pascale Malaterre
L1001S : titel van dit inheems en heidens oratorium. Een gedeelte van de begraafplaats van Montréal waar nog aan gewerkt wordt. In het Engels, Frans, Spaans, Arabisch... Instrument voor de pulserende techno : de neus van een vrouw. Eveneens aangewend als ruimtelijk vrijheidssymbool tegen het moslimconservatisme. De mijne staat scheef sinds ik er een lichte klap op kreeg tijdens een antifascistische betoging (Parijs – Frankrijk). Bloed als werktuig van erotische transgressie. Dit ritueel, bedoeld als vergezelling tijdens de rouw, deze virtuele begrafenis die geïnspireerd is op het Tibetaans Dodenboek, heb ik videografisch gemaakt nadat me de kans en de eer te beurt viel om een multimedia performance te doen voor Véronique Lacroix, dirigent van het Ensemble Contemporaine de Montréal, in haar herwerking van John Cage (muzikaal evenement van het jaar, Prix Opus 2002 van de Conceil québécois de la musique). Haar groots en edelmoedig talent heeft me de wens van de componist doen begrijpen om al die klanken van de wereld te laten horen. En zo heb ik aanvaard om gewoon een enkelvoudige stem te zijn tussen de vele universums.

Tamara Vukov
In deze tijden waarin oorlogen eeuwig gemediatiseerd worden, duikt Balkan Meditations op uit het leger van vragen die zich aan de Noord-Amerikanen opdringen door de NAVO-bombardementen van 1999 in Kosovo en Joegoslavië. Het is lang geleden dat de Balkan door de westerse media beschouwd werden door de lens van het « balkanisme« : als een grensterritorium tussen Europa en het Oosten, een zone van etnische onzuiverheid, van instabiliteit en irrationalisme, een ideaal decor voor monsterlijke wreedheden. Balkan Mediations is gestructureerd rond de bres die ik het hoofd heb moeten bieden, net als ettelijke Noord-Amerikanen van Joegoslavische origine, tussen twee sterk gescheiden ervaringen gelinkt aan de militaire interventie van de NAVO : enerzijds zag ik die koude en afstandelijke, gemediatiseerde oorlog en anderzijds was er het besef van de vernietigende mogelijkheid dat de « collaterale schade » mijn eigen familie zou kunnen raken. Het uitgangspunt voor de creatieve interventie van Balkan Meditations ligt in de ironie van de nauwe verbanden tussen mediatechnieken en militaire technieken en onderzoekt de contradicties en de brutaliteit van een context waarin, om het met Bob Ostertag te zeggen, we inmiddels dezelfde werktuigen gebruiken om te spelen, media te creëren en te doden.

///concerten/// Anna Friz + Annabelle Chvostek
De radio is vaak een voorbode van slecht nieuws, d.w.z. oorlogen in het buitenland, oorlogen in het binnenland, officiële speeches gevuld van haat, etc ; en vaak is de reactie van de luisteraar op dit auditief bombardement geen actie maar depressie, angst en politieke apathie. The Automated Prayer Machine (de Geautomatiseerde Gebedenmachine) maakt de radio tot een tegengif voor wanhoop. We creëren een grootse radiofonische klankomgeving door de manipulatie van signalen die we via een FM zender met lage wattage, heruitzenden naar verschillende toestellen in het publiek. Digitale videoprojectie, live accordeon, viool en stem vervolledigen het circuit, de metaforische gebedenmachine activerend.


Anna Fritz is een sound artist en een radiopiraat die in Montreal woont. Ze stelde installaties en performances voor waarin FM-uitzendingen met lage wattage verwerkt zitten, in Vancouver, Winnipeg, Toronto en Montreal, alsook op het Third Coast Audio Festival in Chicago, PS 122 in New York; Ars Electronica 2002 en in de Akademie der Künste in Berlijn. Ze heeft talrijke originele radiowerkjes gemaakt voor Kunstradio, Oostenrijk, alsook voor studenten- en publieke radiostations doorheen Canada, en voor nationale radio in Canada, Oostenrijk, Denemarken en Spanje.

Anabelle Chvostek is een componist, videograaf, zanger en muli-instrumentalist uit Montreal. Haar geluidscreaties gaan van abstract elektro-akoestisch en sample-gevulde grooves tot hedendaagse folk songs. Ze heeft multi-media voorstellingen en geluidspartituren gecreëerd voor dans in New York City, Montreal en Toronto en heeft korte video’s gemaakt die haar awards opleverden en die vertoond werden op festivals zoals Chicago's Geoconference en Vancouver's Edgewise Electrolit Videopoem Festival. Annabelle Chvostek gaat onophoudelijk op tournee als singer/songwriter doorheen Noord-Amerika en haar recente album, « Water », dat ze zelf geproduced heeft, oogstte massale bijval.


Alexis O'Hara
Alexis O'Hara is niet gespecialiseerd in een bepaalde discipline, een drietalige artieste die vormen buigt, complexe soundscapes schetst met niets meer dan haar lichaam, een microfoon en een reeks elektronische pedalen. Als vroeger kampioen van bijtende poëzie en columnist voor de krant, verdeelt ze nu haar tijd tussen drie parallellopende artistieke activiteiten : spoken word, sound art en live action art. Dit jaar heeft ze met haar werk podia opgeluisterd in 35 Noord-Amerikaanse steden, van de moerassen in Louisiana tot aan de middernachtszon van Yukon. Ze publiceerde boeken met poëzie en haar opnames vind je op www.grenadinerecords.com. Door het gebruik van pseudo-virtuositeiten in verbaal, straat- en techologische melodieën wordt LX6 gecombineerd met spontane geluids- en lichaamsgevechten, zo de essentiële absurditeiten des levens reflecterend.


[sic]

Natural Clutter - Natuurlijke wanorde

Natural Clutter tracht een instinctieve reactie teweeg te brengen door een dialoog van audio en video beeldwerk. Door het thema van een warboel, wanorde, aan te snijden, verlangt het stuk dat het publiek haar eigen inwendige verdringing gaat onderzoeken. De toeschouwer wordt uitgenodigd om na te denken over de emotionele stress die deze verdringing constant creëert, welke dan weer door sociale en omgevingswanorde wordt gevoed.

Wat zich eerst ontplooit als een idyllisch ruraal landschap met ogenschijnlijk ongerepte elementen zal, wanneer van naderbij onderzocht, het puin van onze stadslevens onthullen. Taferelen van vreedzame velden, ongerepte wateren en oerdieren blijken onvatbare intriges van onze collectieve ervaring.

Een live soundstrack van gemanipuleerde geluidsweergaven van veldopnames speelt terwijl de video zich ontvouwt. De oefening legt een meta-dialoog voor die de onvatbare betekenis blootlegt van een natuur die onuitwisbaar bedoezeld is door onze eigen toegenomen onrust.

18U
Het muzikale pad van 18U is nogal bijzonder.Van klassieke muziek tot blues was er maar 1 toevallige ontmoeting nodig met David Kristian om haar in de elektronische muziek te laten rollen. 18U heeft meegedaan aan verschillende festivals rond muziek en nieuwe technologie in Canada, Europa en de VS, zoals Silophone (Montréal, 2000), Mutek (Montréal, 2001), Le Festival de Musique Actuelle de Victoriaville (2002), Ver Uit de Maat (Rotterdam, 2002), en een soundtrack door Bubblyfish en I8U voor de film Swordswoman van Huangjiang / Huangjiang Nuxia, voorgesteld op het Film Society of Lincoln Center’s Walter Reade Theater Festival : Heroic Grace : The Chinese Martial Arts Film in New York.

Haar CD’s werden in de handel gebracht door Canadese en Europese labels (bake / staalplaat, Oral, Piehead Records), waaronder ook een samenwerking met Goem (Amsterdam). Ze voert geregeld solo performances op en werkt vaak samen met Martin Tétreault, David Kristian en Magali Babin. De specifieke interesse van 18U in muziek, klank en web art zorgde ervoor dat ze haar eerste web art project produceerde, Obstacle, dat werd voorgesteld als onderdeel van Périphérique, een laboratorium met als curator Nicole Gringas en ontworpen in samenwerking met de Groupe Intervention Vidéo (Montréal, 2001). Een tweede web art project, _ S Ü werd voorgesteld in het Musée du Québec in de herfst van 2002, in de context van de web art tentoonstelling “ Ellipse “, die 5 andere Canadese artiesten behelsde en Valérie Lamontagne als curator had. Haar recentste project Median, is een interactief stuk, gemaakt in het kader van een web art verblijf in LA CHAMBRE BLANCHE.

-
----- is supported by :


Ministère des affaires étrangères et du commerce international / Department of Foreign Affairs and International Trade - Délégation du québec - Canada arts council -

(nlE)Htmlles - print

[ Inscription / Inschrijving / Entry form ]
> Bruxelles

> Antwerpen

>> Préparation de l'Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" <<

>> [(#WOMAN|work)]

>> Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" - <<

>> Techni-Elles / Electronic@

>> Indymedia : Reportage multimédia des journées Digitales

Digitales 3ème édition -Appel à contribution-Racontez les histoires* des femmes et des technologies-

Digitale Ontmoetingen >> Corpus <<

Digitales >> Corpus <<

++++ 01 -> 08 MAI MEI ++++ D I G I T A L E S - R A D I O ((( W E B S T R E A M I N G )))

Atelier Radio >>> les reportages sont en ligne!

Atelier Video >>> les vidéos sont en ligne!

bonjour!