> (nl )Workshops > Workshop- Video [2] .:Digitales2004:.
         
[Me nu].... .     ..

[ Home ] [ News ]
[
info@digitales-online.org]

    .   [fr]
[ Intro ]
Bruxelles
[ Contenu ]

(fr )Ateliers
(fr )Forums & démos d'outils

Anvers
[ Contenu ]

(frA)Forums
(frA)Visites
(frA)Workshops

Evénements

(frE)Best Work Place
(frE)Htmlles
(frE)Soirée ADA
(frE)Symposium Gender & ICT

        [nl]

[ Inleiding]
Brussel

[ Inhoud ]

(nl )Gedachtenwisselingen/Forums
(nl )Workshops


Antwerpen
[
Inhoud ]

(nlA)Gedachtenwisselingen/Forums
(nlA)Rondleidingen
(nlA)Workshops


Evenementen

(nlE)ADA avond
(nlE)Best Work Place
(nlE)Htmlles
(nlE)Symposium Gender & IT

        [en]

[ Intro ]
[ Contents ]

(eng )Forums
(eng )Workshops


Events

(engE) Best Work Place
(engE)ADA evening
(engE)HTMlles
(engE)Symposium Gender & ICT

        [Agenda]

20/01
21/01
22/01
23/01

Bruxelles >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]
etat des lieux - inventaris - inventory [ planning (.doc) ]

Antwerpen >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]


Bruxelles
[ Agenda. pdf ]
Antwerpen [ Agenda. pdf ]


Bruxelles [ digitales. pdf (658K) ]
Antwerpen [ atel. pdf (485K) ]


.  

[ Partenaires / Partners ]

[ Qui-Wie-Who ]

[ Liens-Links ]

[ Chercher / Zoeken / Search ]

 

For the web site:nicolelenoir: nicolelenoir@interface3.be
& laurence rassel: info@constantvzw.com
and for the inscriptions :sylvia@interface3.be
sylvia bantuelle

Digitales est un projet du réseau belge ADA / De digitale ontmoetingen kaderen in het Belgisch ADA netwerk / The Digitales project is part of the ADA Belgian network

> (nl )Workshops > Workshop- Video [2]

.: Workshop- Video [2] :.

Montage en compressie : tweede ingrediënt van het recept voor huishoudtelevisie
CandidaTV & New Global Vision

>> 22/01 –9u>13u– (8 personen) -Zaal:

In deze workshop leren de deelneem-st-ers hoe opnames van een digitale camera naar de computer worden gedownload en hoe deze opnames worden gemonteerd tot een samenhangende clip. De laatste fase is de compressie van de clip en het uploaden van het filmpje op een internetsite. Aan deze workshop kunnen 8 personen deelnemen. Heb je zelf een digitale videocamera, breng hem dan zeker mee !

Candida TV is geboren uit een mengsel van diverse initiatieven uit het Romeinse stadsleven van de laatste 7 jaar : underground cinema, videoproductie, rave party’s, straattheater, onafhankelijke radiozenders, underground nieuwskanalen en alternatieve popmagazines. Candida bestaat uit een vaste kern van 12 mensen die hun technische kennis van film en video combineren met een engagement in de vele autonome sociaal-culturele centra van Rome.

"Het documentaire genre wil de realiteit op een betrouwbare manier weergeven. Volgens ons is het onmogelijk de realiteit te tonen zonder die te veranderen en dus introduceerden we het genre ‘reality fiction’ – het voorstellen van een ander mogelijke realiteit, net zoals in de ‘science fiction’. Ons verlangen om het denkbeeld van het ondergrondse gestalte te geven en te ontsnappen aan het dominante culturele paradigma bracht ons tot het weergeven van verborgen verhalen en contra-hallucinaties op een groot straatscherm.
Tijdens de zomer van 1999 hadden we voldoende ervaring opgedaan en begonnen we na te denken over het uitbouwen van een eigen tv-kanaal dat ieders huis kon binnendringen om zo de mainstream-simulator te vernietigen. We spoorden mensen aan hun eigen tv-station uit te bouwen door ons videotapes te sturen en die via een communautair tv-kanaal uit te zenden. Onze visie is geïnspireerd op een hacking filosofie over televisietechnologie : het maken van televisie moet iets worden wat iedereen zich kan toeëigenen.
Ons binnendringen in het televisiegebeuren wil het massamedium voorzien van een nieuwe betekenis : we willen geen absolute waarheden of ‘werkelijke informatie’ brengen, maar bewustmaking zaaien. Om aan te tonen hoe de mainstreammedia een mist rond de werkelijkheid creëert maakten we de dagelijkse TV show’s nog ondraaglijker door hen te rekken tot in het absurde.
In Juli 2001 bracht onze samenwerking met Indymedia ons tot de dramatische gebeurtenissen van Genua. We produceerden een korte film genaamd ‘Supervideo>>>G8’. Supervideo was onze Superheld die enkele maanden voor de G8 top in Genua werd geboren. Deze film is voor een ons een synthese van onze prestaties, onze denkbeeldigheid, onze visie en onze drang om te delen en te communiceren wat we zien en beleven.
Het infiltreren van de mainstream media gaat voor ons samen met het verlenen van toegang tot communicatietechnonolgie en de uitbouw van een informatienetwerk van onderuit. De afgelopen twee jaar gaven we in Rome workshops aan jongens en meisjes uit de arbeiderswijken. We toonden hen hoe je een camera en montageprogramma gebruikt en hoe je zelf je eigen TV-station maakt. We doopten dit project straattelevisie : het kleine zusje dat de plekken bereikt waar ‘big brother’ niet aankan, omdat hij te groot is."

New Global Vision is een ploeg die samenwerkt met een netwerk van contacten. Vanuit dit netwerk ontstaat een videoproject dat kennis, ervaringen en hulpmiddelen uitwisselt. De video’s zijn down te loaden op een videoband of op een cd, hebben de kwaliteit van vhs (de video’s werden gecomprimeerd met mpeg1 of divx codec) en brengen de acties en strijdpunten in beeld van de wereldbeweging tegen het kapitalisme van de multinationals. De beelden werpen een kritische glans op de realiteit en zijn een product van de vrije meningsuiting en onafhankelijke informatiestromen. Ons bekruipt immers een algemeen gevoel van onderdrukking door een heel machtig en overtuigend informatiesysteem dat er via manipulatie enkel op uit is een consensus te creëren om politieke steun te verwerven. Dit is volgens ons geen informatie meer. Als we de desinformatiecampagne van de massamedia willen bestrijden moeten we die middelen inzetten die we onmiddellijk zelf kunnen ontwikkelen en snel en doeltreffend kunnen uitbouwen. NGV is gebaseerd op vrije software technologie die je in staat stelt video’s down of up te loaden : als je video’s wil downloaden kan je je bij een peer-to-peer netwerk aansluiten en de videofiles online laten, zodat de files zichtbaar blijven in een netwerk waar verschillende mensen zijn op aangesloten. Geëngageerde servers zorgen er dan voor dat alle video’s van het archief ook daadwerkelijk zijn opgeslagen en te bekijken zijn. Op dit moment zijn we bezig met het implementeren van een systeem van open publishing voor videomakers. Contacteer voorlopig dit emailadres ngv@ecn.org als je een video wil uploaden.

lize(nl )Workshops - print

[ Inscription / Inschrijving / Entry form ]
> Bruxelles

> Antwerpen

>> Préparation de l'Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" <<

>> [(#WOMAN|work)]

>> Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" - <<

>> Techni-Elles / Electronic@

>> Indymedia : Reportage multimédia des journées Digitales

Digitales 3ème édition -Appel à contribution-Racontez les histoires* des femmes et des technologies-

Digitale Ontmoetingen >> Corpus <<

Digitales >> Corpus <<

++++ 01 -> 08 MAI MEI ++++ D I G I T A L E S - R A D I O ((( W E B S T R E A M I N G )))

Atelier Radio >>> les reportages sont en ligne!

Atelier Video >>> les vidéos sont en ligne!

bonjour!