> (nl )Gedachtenwisselingen/Forums > Forum*Onderzoeksresultaten en/of ontwikkeling van onderzoekstechnieken - Caroline Guffens .:Digitales2004:.
         
[Me nu].... .     ..

[ Home ] [ News ]
[
info@digitales-online.org]

    .   [fr]
[ Intro ]
Bruxelles
[ Contenu ]

(fr )Ateliers
(fr )Forums & démos d'outils

Anvers
[ Contenu ]

(frA)Forums
(frA)Visites
(frA)Workshops

Evénements

(frE)Best Work Place
(frE)Htmlles
(frE)Soirée ADA
(frE)Symposium Gender & ICT

        [nl]

[ Inleiding]
Brussel

[ Inhoud ]

(nl )Gedachtenwisselingen/Forums
(nl )Workshops


Antwerpen
[
Inhoud ]

(nlA)Gedachtenwisselingen/Forums
(nlA)Rondleidingen
(nlA)Workshops


Evenementen

(nlE)ADA avond
(nlE)Best Work Place
(nlE)Htmlles
(nlE)Symposium Gender & IT

        [en]

[ Intro ]
[ Contents ]

(eng )Forums
(eng )Workshops


Events

(engE) Best Work Place
(engE)ADA evening
(engE)HTMlles
(engE)Symposium Gender & ICT

        [Agenda]

20/01
21/01
22/01
23/01

Bruxelles >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]
etat des lieux - inventaris - inventory [ planning (.doc) ]

Antwerpen >> [ Inscription / Inschrijving /Entry form ]


Bruxelles
[ Agenda. pdf ]
Antwerpen [ Agenda. pdf ]


Bruxelles [ digitales. pdf (658K) ]
Antwerpen [ atel. pdf (485K) ]


.  

[ Partenaires / Partners ]

[ Qui-Wie-Who ]

[ Liens-Links ]

[ Chercher / Zoeken / Search ]

 





For the web site:nicolelenoir: nicolelenoir@interface3.be
& laurence rassel: info@constantvzw.com
and for the inscriptions :sylvia@interface3.be
sylvia bantuelle

Digitales est un projet du réseau belge ADA / De digitale ontmoetingen kaderen in het Belgisch ADA netwerk / The Digitales project is part of the ADA Belgian network

> (nl )Gedachtenwisselingen/Forums > Forum*Onderzoeksresultaten en/of ontwikkeling van onderzoekstechnieken - Caroline Guffens

.: Forum*Onderzoeksresultaten en/of ontwikkeling van onderzoekstechnieken - Caroline Guffens :.

De organisatie van het werk in de ICT, de specifieke problemen voor de vrouw,Caroline Guffens >>21/01 - 9:00 Deze voorstelling is gebaseerd op de resultaten van de studie « WWW-ICT », een Europees onderzoeksproject van het vijfde Europese programmakader.

Zeven landen namen deel aan de studie en hebben, naast een stand van zaken van de kunst van het onderzoek naar dit onderwerp en een bibliografie, elk 20 biografische interviews en 4 case studies verwezenlijkt, en hebben de goede gebruiken van hun landen gecompileerd, met het doel de discrepanties gelinkt aan het genre te verminderen in de ICT-beroepen.
Op basis van dit materiaal gaat deze voorstelling over de organisatie van het werk in ICT-bedrijven en/of -beroepen. Achtereenvolgens worden volgende thema’s aangesneden: de verhouding tot de tijd, tot het werk, tot de hiërarchische relaties en tot de opleiding. De aandacht wordt zo gevestigd op de specifieke problemen die verbonden zijn met de organisatie van dit werk, die zich voor mannen en vrouwen voordoen, maar die, wegens onze familiale en culturele modellen, de vrouwen sterker raken. Veel andere thema’s zouden hier kunnen aangesneden worden, maar er moest een keuze gemaakt worden.
Verhouding tot de tijd
In ICT-functies is de tijd die aan een opdracht besteed wordt niet meer de maat voor dat werk. Wat telt, is de te realiseren taak. De werknemers werken aan projecten en worden geëvalueerd op de objectieven die ze bereiken. Dit betekent dat er veel overuren gepresteerd worden en dat “aanwezig zijn” steeds meetelt bij de evaluatie van de motivatie van de medewerkers. Aangezien vrouwen hoofdzakelijk met hun huishouden en de kinderen belast zijn, betekent dit voor hen een extra probleem.
Om een vermindering van de arbeidsduur te kunnen bekomen , zou men deze moeten meten en evalueren, wat moeilijk te verenigen is met de algemene organisatie in de ICT-sector en waardoor zij die dit willen als indringers van het systeem worden ervaren. De prijs die betaald wordt voor een parttime functie is vaak heel zwaar.
Verhouding tot het werk
Over het algemeen ervaren ICT-werknemers hun job als erg positief. De waarde van het werk, de persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om bij te leren zijn hierbij belangrijker dan status of werkzekerheid.
Werkgevers buiten deze passie uit onder het mom dat wanneer je iets graag doet, je je uren niet telt. Vrouwen moeten deze uren echter wel tellen omdat andere zaken hen tot de orde roepen. Wanneer er projectdoelen bereikt moeten worden, is er vaak een ongelijke concurrentie tussen vrouwen en mannen; de man kan immers veel makkelijker extra uren presteren om de beoogde deadline te halen.
Hiërarchische verhoudingen
Globaal gezien zijn er erg weinig hiërarchische niveau’s binnen de ICT-wereld, die vooral bestaat uit KMO’s en enkele grote bedrijven, waar de idee van “we zitten allemaal in ‘t zelfde schuitje” geldt. De manager is een vriend met wie je iets gaat drinken op vrijdagavond en je investeert in je werk om dat je die vriend-manager niet wilt ontgoochelen.
Evaluaties verlopen zelden op gesystematiseerde basis en bezoldiging en voordelen worden vaak in een informeel kader besproken, bij de aanwerving of later, op basis van de individuele, professionele loopbaan. Er zijn veel mogelijkheden om in de ICT-sector te belanden en evenveel behandelingen zijn terecht, vinden zowel managers als werknemers.
Het tekort aan carrièremogelijkheden wordt gecompenseerd door de professionele mobiliteit, al brengt de recessie in de sector dit element in het gedrang. Globaal gezien hebben de ICT-werknemers korte termijn verwachtingen: “we zullen wel zien”. Elk stippelt zijn eigen traject uit en grijpt de kansen die zich voordoen, in een wereld vol veranderingen. Je staat borg voor je eigen inzetbaarheid en moet je kennis dus voordurend bijschaven.
Het is algemeen bekend dat vrouwen zich doorgaans minder goed weten te “verkopen” dan mannen. Ze kunnen - wegens tijdsgebrek - minder makkelijk een netwerk aanknopen en van de voordelen hiervan genieten. Wederom wordt hun tijd meer geteld en hebben ze zo minder kansen om te “socialiseren”. Eens ze kinderen en / of een parttime functie, perkt ook dit hun professionele mobiliteit in en hebben ze minder mogelijkheden tot onderhandelen en ander werk.

De opleiding
De opleidingsmogelijkheden binnen ICT zijn zeer verscheiden, van een eerste tot een voortgezette opleiding, een korte of een lange, in de vorm van modules, etc.
Het is vanzelfsprekend dat permanente vorming onvermijdelijk is in de ICT-sector en dat het vooral om auto-vorming gaat die je op eigen initiatief en in je vrije tijd neemt.
Dit onderstreept de problematiek van het gebrek aan een overzicht van de overvloedige keuze in vormingsmogelijkheden, van het tijdsgebrek om hier aan deel te nemen en van de benodigde fnanciële middelen.
Anderzijds bieden niet alle jobs de mogelijkheid om nieuwe bekwaamheden te ontwikkelen. Ook binnen De ICT bestaan een “stagnerende” activiteiten, waarbij men niets bijleert en de verworven bekwaamheid langzaam verouderd ziet geraken.
Wat de vrouwen betreft, is er wederom die invasie van het werk in het eigen privéleven, door die eis van onafgebroken bijvorming. Doordat ze vaak kiezen voor een balans tussen familiaal en professioneel leven, zijn het vaak de vrouwen die kiezen voor een parttime of die zich in de strategisch minder interessante functies bevinden, met minder mogelijkheden om bij te leren.
Een nieuwe organisatie van het werk binnen ICT ?
Het blijkt dat er zowel voor vrouwen als voor mannen problemen gelden die gelinkt zijn aan de organisatie van het werk in de ICT-jobs, maar dat die problemen scherper zijn voor vrouwen. De arbeidsomstandigheden zouden meer afgestemd moeten worden op een privé- of gezinsleven, voor mannen en vrouwen. Dit zou niet enkel discrepanties wegwerken, maar ook het welbevinden op het werk stimuleren, wat repercussie zou hebben op het bedrijf.
Enkele initiatieven zouden volstaan, maar het is vooral de werkcultuur die zou moeten evolueren opdat de vrouw er zich verwelkomd kan voelen.

(*) Caroline Guffens is verantwoordelijke voor onderzoek aan la Fondation Travail-Université in Namen, België. Zij werkt aan het project “Widening women’s work in information and communication technology” http://www.ftu-namur.org/www-ict

Caroline Guffens(nl )Gedachtenwisselingen/Forums - print

[ Inscription / Inschrijving / Entry form ]
> Bruxelles

> Antwerpen

>> Préparation de l'Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" <<

>> [(#WOMAN|work)]

>> Atelier Cybersoda - spécial " conte illustré" - <<

>> Techni-Elles / Electronic@

>> Indymedia : Reportage multimédia des journées Digitales

Digitales 3ème édition -Appel à contribution-Racontez les histoires* des femmes et des technologies-

Digitale Ontmoetingen >> Corpus <<

Digitales >> Corpus <<

++++ 01 -> 08 MAI MEI ++++ D I G I T A L E S - R A D I O ((( W E B S T R E A M I N G )))

Atelier Radio >>> les reportages sont en ligne!

Atelier Video >>> les vidéos sont en ligne!

bonjour!